Кон почеток
Се поврзува...
Се поврзува...

PIRAMIDALEN TUJA SMARAGD ORIGINALS

Оглас од претпријатие. Се продава од: Rasadnik Rozentalis 08 окт 23:03 Поврзи се кон претпријатието за да направиш измени
5fcf58a038e44d618fe0f5c89c4e7438 a297b2fb31374e96835c19d6fbdf1c6f 269967ac1a2441579cfd60574a016952 a8181470e63f400684f5d31da14d74ae 7d687706055945a481d5f66ba4984fde 0c7bf8b157b14b5cb2535a6280b8e391 48aa91944fca43188fa2b1dfc8c5d370 c8333a86cd274b4e878e9c1d003122f6 7053bda6a8b34fad93db55ae68ada541 b366077fa540473092f9ae8ae386411c 4b868ffd25dc4a55a44a6943a338d68c 87d4096b75154a39ac5f298db18c9db4 X
Цена:

7 ЕУР   10 ЕУР

Локација: Охрид
Услуги : Земјоделство и Уредување на дворови
Расадник Розенталис - Охрид, врши произведство на најквалитетни садници од најбараното и најупотребувано растение Туја Смарагд - TujaOccidentalis.Садниците се одгледуваат од мали афтохтони резници со врвен квалитет, на македонско плодно земјиште по сите стандарди и услови за брзо,здраво и квалитетно одгледување.
Туја Смарагд или на латински Tuja Occidentalis е декоративно растение карактеризирано со препознатлива пирамидална форма и темно зелена боја, која што се задржува и во зимскиот период.Квалитетните примероци поседуват многу густа и исполнета крошна, која е мека на допир и не е бодликава.Се карактериира со брз раст и доколку не биде режено/кратено може да достигне височина од 4-5 метри и ширина на крошна до 1,2 метри.Добро го поднесува режењето/формирањето и му дава слобода на сопственикот да направи форми по своја желба( спирали,конуси..).Нашето искуство и употреба на овој вид на садници,предлага користење во вид на зелена дрворед-ограда,каде садниците се садат паралелно со оградата во линиски дрворед на растојание од 40цм до 1м. Вака посадените садници со текот на времето формираат препознатлив зелен зид кој изгледа уникатно, но и претставува одлична звучна како и визуелна изолација за просторот кој се оградува.Како друг начин на употреба се препорачува и индивидуално садење, пред се поради убавата форма и издржливоста на ова растение.Поднесува места со многу сончеви сати во текот на денот,а исто така добро вирее во полуосојни места со малку сонце.Токму условите кои садниците ги имаат во нашиот расадник како вештачкиот дожд и константното чистење од трева и корови...допринесуваат садниците да достигнат врвен квалиет единствен кај нас.
Садниците се испорачуваат со голем бусен без оштетен коренов систем, хумусна земја и 1 годишна гаранција !

Многу повеќе информации,стручни совети,мислења и теренски предлози може да видите и добиете на нашата FaceBook страна како и на контакт броевите.

Бесплатна достава секој петок до: Скопје,Кичево,Тетово,Гостивар,Битола,Велес,Прилеп,Кавадарци,Неготино,Штип,Радовиш...

Конечно квалитетот и професионализмот имаат свое место на пазарот!

https://www.facebook.com/rozentalis.ohrid

Нема посетени огласи