Register a Pazar3 Account and get 50 denars!
Македонски | Shqip | English |

Organsko gjubrivo

0 MKD

Company advertisement For sale by: Kole 18 Nov 14:22 Delete, Edit or Renew Your Ad
ХУМУСАН – ОРГАНСКОТО ЃУБРИВО е првото од таков вид, произведено во Р.Македонија, кое има ЕВРОПСКИ СЕРТИФИКАТ ЗА КВАЛИТЕТ.
Испитувањата на ХУМУСАН, направени во еминентниот институт Никола Пушкарев од Софија, Р.Бугарија, покажаа дека станува збор за најквалитетното органско ѓубриво произведено во Р.Македонија и едно од најквалитетните во Европа.
Како главни карактеристики на ХУМУСАН, кои го издвојуваат од другите органски ѓубрива се – високиот степен на органска материја (60%), стабилната (неутрална) pH вредност од 6,9, отсуство на секакок вид на патогени бактерии и тешки метали, како и исклучителниот баланс помеѓу главните состојки на ѓубривото (азот, фосфор и калиум).
Со примената на ХУМУСАН се намалува ризикот од заболувања кај сите видови на култури до 30%, се зголемуваат приносите до 40%, а кај некои култури и до 70%, се зголемува присуството на витамини кај родот и до 100%, а може и како најбитна карактеристика е детоксификацијата на самата почва.

ОРГАНСКИОТ ТРЕСЕТ ХУМУСАН е комбинација на бел и црн тресет и органски муљ, богат со органска материја. Органскиот тресет ХУМУСАН, ги подобрува својствата и структурата на почвата, нејзината плодност и го поттикнува развојот на кореновиот систем на растенијата. Содржи микробиогени елементи азот, фосфор и калиум и висок процент органска материја, кои се неопходни во исхраната на земјоделските култури. Органскиот тресет ХУМУСАН се користи при садење на раноградинарски култури, оранжериско производство на зеленчук, лозарство, овоштарство, за производство и одгледување на цвеќиња, како и за подигнување и одржување на тревници.
ЦЕНОВНИК:
Хумусан органско ѓубриво 40l - 600 ден.
Хумусан органски тресет 5l - 60 ден.
Хумусан органски тресет 10l - 100 ден.
Цени за количини над 1000l
Хумусан органски тресет 5l - 30 ден.
ХУмусан органски тресет 10l - 50 ден.
Лице за контакт - Александар
Leaflet
To the top

Our website uses Cookies. By clicking "I Agree"or by keeping the use of the website, you agree to use the cookies. If you don't agree, you can change your bowser's search settings.

More information