Регистрирај Pazar3 сметка и добиј 50 денари!

Каде да инвестирате пари? Недвижен имот, бизнис или нешто трето?

Каде да инвестирате пари? Недвижен имот, бизнис или нешто трето?

 

Откривањето како да се вложат пари во Македонија, може да биде предизвик, а во зависност од тоа кое решение ќе го изберете зависи и колку вложувањето ќе биде успешно и каков вид придобивки можe да донесе.

Каде да се инвестираат пари и што значи да се инвестираат паметно се прашања што ги мачат сите оние кои имаат дилема дали и на кој начин да инвестираат.

Безбедното вложување на пари е особено важно за секој што ќе избере да оддели дел од својот капитал и се обиде да навлезе во пазарот.

Подолу ќе дознаете во што да инвестирате во Македонија, и кои видови на инвестиции се најпрофитабилни и нудат најголема шанса за добивка.

 

Инвестирање во недвижнини - инвестирање пари во најсигурната опција

 

Инвестирањето во недвижнини се смета за една од попродуктивните форми на долгорочна инвестиција, бидејќи може да донесе повеќекратни придобивки. Инвестиционите недвижнини, покрај тоа што може да се користат за основно домување, носат и приход ако сопственикот избере и понатаму да ги ангажира на пазарот.

За сите оние кои се прашуваат каде да инвестираат пари во Македонија, едно од решенијата може да биде инвестирање во евтини станови.

 

Паметна инвестиција во недвижен имот

Најдобра инвестиција кога станува збор за недвижнини има во тие станови со просечна површина помеѓу 50 и 60 квадратни метри, бидејќи станува збор за најпрофитабилен недвижен имот за долгорочно изнајмување. Највисок процент инвестиции во недвижнини во нашата земја се токму такви станови, така што таквите станови се најбарани кога станува збор за продажба. Накратко, купувањето на недвижен имот со тие површини носи најмалку ризик.

Од друга страна, најголем процент на профит се остварува со инвестирање во посложени недвижнини како канцелариски згради, трговски центри и хотели, но овие инвестиции со себе носат многу поголем ризик, како и неспоредливо поголема инвестиција капитал. Странските инвеститори поверојатно ќе го изберат овој вид инвестиции на нашиот пазар.

 

Инвестирање пари во други недвижнини

Општо правило е дека безбедната инвестиција на пари подразбира инвестиција во недвижнини. Недвижнините можат да донесат приход или барем да ја вратат Вашата инвестиција за некое одредено време.

Ретки се случаите кога вредноста на имотот драстично паѓа, особено ако се земат во предвид урбанизмот и развојот, кои само ја зголемуваат вредноста на недвижниот имот.

Затоа може да се каже со сигурност дека во Македонија, инвестирање во недвижен имот е секогаш добра инвестиција, а не трошок. Ако се прашувате каде да инвестирате, еден предлог е да инвестирате пари во земјиште. Без разлика дали се во прашање овоштарници, полиња или друг недвижен имот ако купувате мудро, нема промашување.

 

Инвестирање во бизнис како основа за идни придобивки

 

Приватното претприемништво нуди широк спектар на можности за сите што имаат добра деловна идејa, односно стартување и реализација на сопствен бизнис. Ова беше патот што го започнаа многумина, сега успешни бизнисмени, и додека не секој бизнис носи огромни суми пари, сигурно е дека овозможува подобар живот и работно време по ваш сопствен избор.

Од друга страна, дури и оние кои немаат оригинална идеја или немаат доволно волја, желба и време за започнување одново и започнување бизнис од нула може да ги искористат придобивките од приватниот бизнис. Имено, на пазарот кај нас доминира голема понуда и побарувачка кога станува збор за вложување на развиен бизнис.

Инвестирањето во бизнис на овој начин Ви овозможува да ги надминете сите почетни фази на развој на бизнисот, како што е таргетирање на пазарот, позиционирање и остварување на добивка. Спротивно на тоа, ако продавате Ваш бизнис, цената ќе зависи од постигнатиот успех на тој бизнис како и претходните инвестиции.

 

Ако имате пари за инвестирање и стекнување на одредени материјални придобивки подоцна, една од опциите за пронаоѓање на потенцијалната инвестиција е исто така најсигурната платформа за трговија преку Интернет во Македонија – Пазар3.

Кон почеток

Нашиот сајт користи колачиња (Cookies). Со кликнување на “Се согласувам” или со продолжување на користење на сајтот, се согласувате со користењето на колачињата. Доколку не се согласувате, можете да ги промените подесувањата на Вашиот пребарувач.

Повеќе Информации