Македонски | Shqip | English |

Шопинг Ново од македонските онлајн продавници

Ironmaxx 100% Whey Protein 900 gr

1 300 МКД

100% Whey Protein од IRONMAXX, со зголемена протеинска содржина (до 75% на 100 грама прашок) помага за полесно да ги внесете вашите протеински потреби во денот со цел заштита на мускулната маса и градење на истата. Додатно, 100% e карактеристичен по тоа што има одличен амино киселински профил (BCAA, глутамин) и висока биолошка вредност. Колку повисока биолошка вредност, толку побрзо протеинот од храната може да биде конвертиран во ендоген протеин. За да помогне за нормална мускулна фунцкија, 100% Whey Protein исто така содржи есенцијални витамини како што се калиум, калциум и магнезиум. Токму од наведените причини, Whey Protein од IRONMAXX се смета за идеалниот извор на протеин после вашиот интензивен тренинг или како перфектна ужинка. Протеинот придонесува за: -Одржување на мускулна маса. -Зголемување на чиста мускулна маса. Калциумот помага за: -Нормално метаболизирање на енергијата. -Нормално функционирање на дигестивните ензими. Калиумот помага за: -Нормална мускулна функција. -Одржувањето на нормален крвен притисок. Магнезиумот помага за: -Намалување на уморот и истоштеноста. -Нормално метаболизирање на енергијата. -Нормална мускулна функција. -Нормална протеинска синтеза. Како додаток во исхранадодадете 4 кафени лажички од 100% Протеин од сурутка во прав (приближно 50 г) во 250 мл вода и мешајте енергично со шејкер приближно 20 секунди. Препорачуваме да пиете 100% Протеин од Сурутка пред интензивен тренинг или натпревар, веднаш после вежбање и пред спиење. Не е препорачливо за деца и помлади особи. Додатоците во исхрана не треба да се користат како замена на разнолика и балансирана исхрана. Препорачана е разнолика и балансирана диета како и здрав начин на живот. Наведената препорачана доза не смее да биде прекорачена. Чувајте го подалеку од дофат на мали деца.

Понуди од продавница

    Цена  
НУТРИШОП НУТРИШОП 1 300 МКД Оди до НУТРИШОП

Facebook коментари

Кон почеток