Македонски | Shqip | English |

Шопинг Ново од македонските онлајн продавници

Рулет

200 МКД

Во Хрватска има 50.000 регистрирани хронични зависници од коцка. Годишно на овој порок се трошат речиси милијарда евра. Во Загреб, град кој сè повеќе е блиску до апатија, на секој чекор никнуваат нови коцкарници кои даваат најпрецизна слика за осиромашеното население – таму ќе најдете многумина кои ги „отпишала“ берзата, „луѓе без својства“, додека очајнички ги предаваат на судбината последните влогови и последните надежи. Еден бунтовен човек меѓу останатите коцкари ќе одлучи со необична игра да го надитри рулетот, општеството, судбината, околината. Но играта е возбудлива и многу болна. „Рулетот просто се наметнува со својата достапна метафора. Да се надмудри замката на коцкањето, не е само опсесија на коцкарите – во конкретниот случај главни протагонисти на романот – туку и на секој од нас, кој фатен во кафезот на сопствените неврози, се надева на формулата за суверенитет над сопствениот живот. Во приказна како Рулет, на крајот, сепак, секој добива.“ Борис Периќ Книгата Рулет е добитник на Европската награда за литература во 2012 година. ISBN: 978-608-4507-49-9 Повез: мека Година на издавање: 2014 Број на страни: 176 Димензии на книгата: 13х21cm Едиција: Бранови, книга 37 Категорија: Авантури, Општество, Европска приказна

Понуди од продавница

    Цена  
Antolog Antolog 200 МКД Оди до Antolog
www.knigadodoma.mk www.knigadodoma.mk 200 МКД Оди до www.knigadodoma.mk

Facebook коментари

Кон почеток