Македонски | Shqip | English |

PLAC 2200m2 KAJ MARKOV MANASTIR SKOPSKO

Се продава од: Бојан Поповскик Вчера 06:42 Избриши, измени или обнови го твојот оглас
Цена:

25 ЕУР

Адреса: с.Маркова Сушица
Површина: 2200 m2
Локација: Студеничани, Скопjе
Продавам плац 2200 (може и до 2400) m2 во Маркова Сушица, (1 km пред Марков Mанастир), на 16,7 km од строг центар на Скопје (од Триумфална капија), со правилна (правоаголна) форма, рамен, на чисто ливадска површина. Одличен е за изградба на куќа. Локацијата е изолирана и погодна за мирно живеење или одмор и рекреација. На југ се граничи со Сува река.

Има струја (5 бандери по целата должина на самата северна ограда на плацот). Пристапниот пат е направен од квалитетен тампон, бетониран со арматура и гарантирано е погоден за камиони до 10 t нето носивост. Влезната капија (рампата) е директно приклучена на главниот асвалтен пат Драчево – ХЕЦ Козјак. Пристапот е широк, комфорен и едноставен.

Има квалитетна и издашна вода при копање на бунар, каде водното огледало е на само 4-5 m длабочина. Жива (вруток) неограничена вода има на длабочина од 36 m со бушење на цевка. Постои можност во почетокот за договорно или алтернативно користење приклучок за вода од мојата длабока бушотина (36 m). Издашност на бушотината e 4-5 m3 вода/час или 100-120 m3 вода/ден. Водата е хемиски и бактериолошки исправна.

Расчистени се имотно-правните односи и поседувам свој имотен лист. Може веднаш да се започне со изградба на куќа-објект.

Постои катастарска и правна опција да се купи дел од парцелата, но само доколку двајца меѓусебно договорени купувачи (пријатели) ја земат спогодбено целата површина од 2200 (2400) m2.

Цена 25 ЕУР/m2. Тел. 078 374 376

Види патна мрежа на Google maps:

https://www.google.com/maps/dir/41.9927573,21.433547/41.9080824,21.4158439/@41.9542974,21.4082864,12.75z/data=!4m9!4m8!2m6!1b1!2b1!3b1!6e1!7e2!8j1457932800!3e0
Нема посетени огласи
Кон почеток