Оглас од претпријатие Објавени: ноем. 03 2021 11:00

Kapital Ekskluzivno Zemjiste vo Krusevo 20884m2

ЕУР

Објавени: ноем. 03 11:00
Прегледи: 448
Шифра 40 073
Ексклузивна понуда

Земјиште во Крушево со историска вредност, кое е во сопственост на фамилијата Каревци повеќе од 100 години. Земјиштето било во сопственост на Јанаки Карев - таткото на Никола Карев. Јанаки Карев бил сопственик на најголемиот дел од земјиштето околу денешното езеро. На местото на денешното езеро во минатото имало река каде крушевчанки переле. Најубавото парче земје Јанаки му го оставил на неговиот најмлад син - Ѓорѓи Карев. Од целокупната земја на фамилијата Каревци овој плац се сметал како највреден. На земјата има остатоци од плевна во која Ѓорѓи Карев, брат на Никола Карев, ја чувал стоката - коњи и крави. Земјата во тоа време Каревци ја обработувале и тоа им било извор на егзистенција. На фармата работеле и други луѓе за пари - момоци, така што истата била извор на егзистенција и на други фамилии. Од тука меѓу крушевчани ова место е познато под името “Плевната Кареска“.

Земјиштето се наоѓа на КП 2215, 2216, 2219, 2221, 2151 во КО Крушево - вон град со запишани права во Имотен лист 808 во КО Крушево вон град. Земјиштето има вкупна површина од 20.884 мкв. Земјиштето е целосно оградено со бетонски столбови 180 см високи и плетена жичана ограда. Земјиштето има две влезни врати од горната и долната страна.

Земјиштето се наоѓа на атрактивна локација, над езерото со прекрасен поглед кон езерото, “Беговата корија“, спортските игралишта и локалитетот “Гумење“.

Земјиштето се наоѓа на рељефен терен и тоа делови се рамни, а делови се со пад. Низ истото поминува поток кој е притока на реката што го полни езерото. На земјиштето има и 3 извори со вода.

Големината на земјиштето - повеќе од 2 хектари, како и неговата локација - прв ред до зелениот појас дефиниран со урбанисктичкиот план за просторот околу езерото во Крушево, овозможува урбанзација на парцелата согласно желбата и визијата на купувачот. Има идеални услови за изградба на хотелиерски објект.

Согласно извршени мерења од надлежни акрадитирани странски установи утврдено е дека земјиштето има најмногу сончеви часови во таа област и истато е погодно за поставување на сончеви панели за производство на електрична енергија.

Единствена понуда во Крушево со историска вредност.

Погледнете ја нашата понуда на нашиот веб сајт www.kapitalohrid.mk

Контакт e-mail contact@kapitalohrid.mk

Контакт телефони:
046 505 711
070 388 844
078 232 047
Опис на линк

Агенција за недвижности Капитал Охрид

Посредување при купување, продажба и изнајмување на недвижен имот;
Спроведување на целокупна купопродажана административно правна постапка и тоа: 
-Пред договор
Главен договор
Адвокат
Нотар
Управна постапка за проценка и плаќање на данок на промет
Промена на корисник во ЕВН и комунални претпријатија и заедничко одржавање со сравнување  на сметки со 0 состојба
Катастарска документација
Проценка на  недвижен имот
Геодетски услуги
Останата потребна документација и постапка во врска  со недвижен имот.
Стручни совети и консалтинг за пазарот на недвижности
Маркетинг услуги
Посети ја страната на нашата продавница
Доколку овој оглас ги прекршува Правилата на Огласување или Тргувај безбедно

Продавач

Посредување при купување, продажба и изнајмување на недвижен имот;
Спроведување на целокупна купопродажана административно правна постапка и тоа: 
-Пред договор
Главен договор
Адвокат
Нотар
Управна постапка за проценка и плаќање на данок на промет
Промена на корисник во ЕВН и комунални претпријатија и заедничко одржавање со сравнување  на сметки со 0 состојба
Катастарска документација
Проценка на  недвижен имот
Геодетски услуги
Останата потребна документација и постапка во врска  со недвижен имот.
Стручни совети и консалтинг за пазарот на недвижности
Маркетинг услуги

Нашиот сајт користи колачиња (Cookies). Со кликнување на “Се согласувам” или со продолжување на користење на сајтот, се согласувате со користењето на колачињата. Доколку не се согласувате, можете да ги промените подесувањата на Вашиот пребарувач.

Повеќе Информации