Македонски | Shqip | English |

Огласи за работа во земјоделството

Голем број на работни позиции, голем број на кандидати! Разгледајте ги постоечките огласи за работа или регистрирајте нов оглас за работа во областа на земјоделието!

Земјоделство во Македонија

Голем број од населението во државава се занимава со одредена земјоделска култура. Без разлика дали станува збор за професионално производство, или производство само за домашна потреба, голем дел од луѓето се занимаваат со овоштарство, градинарство, лозарство, тутунопроизводство и др. во зависност од регионот.

Сезонското вработување е навистина доста присутно во земјоделието. Работата во земјоделието најчесто не бара долга и напорна обука, со што голем е интересот за наоѓање на ваква земјоделска работа. Често се бараат берачи на јаболка, берачи за малини, работници за извршување на разни работни на фармите, се бараат работници за берба на цреши, и слично.

Освен сезонската работа, често на Пазар3 се огласуваат и слободни работни места за професионални агрономи, шумарски и земјоделски инженери.
Кон почеток