Për të krijuar shpallje, ju lutem zgjidhni dhe paguani planin që ju përshtatet. Ju gjithashtu mund të kontrolloni seksionin "Cilësimet e përdoruesit" për të ndryshuar mënyrën e pagesës.
Веќе неколку векови јапонски, кинески и руски литератури содржат статии за лековитите својства на јапонска препелица и нивните јајца за човечкото тело, особено на крвта, крвоток на јетра, црниот дроб, желудникот, бубрезите и мозокот.
Покрај тоа, јајцето од препелица има позитивен ефект врз метаболизмот, општата кондиција и при зајакнување на имунолошкиот систем. Јајцата од Јапонска препелица се природен енергетски извор за спортисти и физички работници, високо протеинска храна за децата во развој, лек за стари и за болни луѓе.
Хемиски состав 74,6% вода 13,1% белковини 11,2% масти 1,1 % минерали
3,2 mg железо 2,2 mg фосфор 0,5 mg калциум
300 IЕ витамин А
0,1 mg витамин B1 0,8 mg витамин B2
0,5 mg витамин В6
Богати се со есенцијални амино-киселини (метанин, лисин, финиланин и др).
Содржат 5 пати повеќе фосфор, 7 пати повеќе железо и 10 пати повеќе витамини од обичното кокошкино јајце.
Го нарекуваат енергетска бомба, иако има само 15 калории.
Ова се болестите кои можат да се лечат и број на свежи јајца потребни за една терапија:
1. Регулирање на крвна слика 60; 2. Отстранување на нервна напнатост 60; 3. Регулирање на столица 120; 4. Чир во стомакот 120; 5. Регулирање на притисок 240; 6. Отстранување на холестерол 240; 7. Регулирање на шеќер 240; 8. Артериосклероза 240; 9. Мигрена 240; 10. Туберколоза 240; 11. Анемија 240; 12. Срцеви болки 240; 13. Нервни пореметувања 240; 14. Пост оперативно 240; 15. Тежок облик на асма 1080; 16. Тумор на мозок и дебело црево 1080; 17. Разубавување на тенот 180.
За возрасни од 4-от до 5-от ден се пијат по 3 изматени јајца да се навикне организмот, а потоа по 5 јајца до крајот на терапијата.
За деца до 2 год. - 2 јајца на ден, до 5 год. - 3 јајца на ден, до 10 год - 4 јајца на ден.
Јајцата да се пијат изматени, или како фрапе, во комбинација со мед и ли со сезонско овошје половина час пред доручек, на гладно.
Јајцата се чуваат во фрижидер (1-4 степени целзиусови) до 60 дена и се конзумираат живи.
Web-faqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e web-faqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.