Company ad Published: Nov 02 2020 08:43

PRODAZBA I MONTAZA NA LED DISPLAY REKLAMI VO SITE

Published: Nov 02 08:43
Views: 6
IZRABOTUVAME LED REKLAMI VO SITE BOI SERVIS I REZERVNI DELOVI ZA SITE MODELI NA LED DISPLAY
ZA SVE STO VE INTERESIRA VO VRSKA SO LED DISPLAY NIE SME TUKA ZA VAS 070-602-549
Link description

TERRA LED

	ЛЕД осветлување
ЛЕД расветните тела, покрај примената во декоративното осветлување, сè повеќе играат улога во заменувањето на старите класичните сијалици. 

Нивни главни карактеристики се малата потрошувачка на електрична енергија (околу 50 пати помалку од класичните и двојно помалку од флуоросцентните светилки), долг век на траење (околу 100 000 часови), како и незначително загревање. 
ЛЕД сијалиците можат да биде замена за стандардните сијалици без никакви модификации на грлото бидејќи можат да се вградуват и во стандардни куќишта.
Нејзиниот развој може да се подели на три дела: првиот е развој на монохроматсите ЛЕД диоди (црвена, жолта, зелена), а дури во 1993 година јапонскиот научник Шуји Накамора успеал за првпат да развие ЛЕД диода која емитува сина боја. Базирана на технологијата на ЛЕД диода во 1997 година е развиена белата ЛЕД диода што значело и пресврт во широчината на примена. 

Од тоа време до денес развојот е насочен на зголемување на интензитетот на светлината.Така, денес постојат ЛЕД диоди со светлина која ја надминува вредноста од 120 лумени/W, за разлика од класичните кои емитуваат 14-18 лумени/W. 
ЛЕД диодите се дизајнирани за номинален напон од 2-3,6 V и струја од 20-30 mА, што значи дека им е потребно помалку од 0,1W за работа. Имаат околу 10 пати подолг век од флуоресцентните светилки и 133 пати од обичните сијалици. За разлика од класичните сијалици, електричната енергија ја претвораат директно во светлина со занемарливо загревање. Не содржат жива, стакло, штетни гасови, ниту пак отровни материјали, па така може да се рециклираат. Поради одличните механички својства исклучително се отпорни на вибрации, удари и останати напрегања. 
Со оглед на нивните карактеристики, како и брзината на развој, ЛЕД диодите претставуваат извори на светлина на иднината.
Visit our store page

GOSTIVARSKA BB

070602549

Secure delivery with Ecologistic
Payment after inspection of goods
Direct delivery
Buy now
Delivery via “Ecologistic”: from MKD
if this Ad breaks the Rules of Advertisement or Safe trade

Seller

	ЛЕД осветлување
ЛЕД расветните тела, покрај примената во декоративното осветлување, сè повеќе играат улога во заменувањето на старите класичните сијалици. 

Нивни главни карактеристики се малата потрошувачка на електрична енергија (околу 50 пати помалку од класичните и двојно помалку од флуоросцентните светилки), долг век на траење (околу 100 000 часови), како и незначително загревање. 
ЛЕД сијалиците можат да биде замена за стандардните сијалици без никакви модификации на грлото бидејќи можат да се вградуват и во стандардни куќишта.
Нејзиниот развој може да се подели на три дела: првиот е развој на монохроматсите ЛЕД диоди (црвена, жолта, зелена), а дури во 1993 година јапонскиот научник Шуји Накамора успеал за првпат да развие ЛЕД диода која емитува сина боја. Базирана на технологијата на ЛЕД диода во 1997 година е развиена белата ЛЕД диода што значело и пресврт во широчината на примена. 

Од тоа време до денес развојот е насочен на зголемување на интензитетот на светлината.Така, денес постојат ЛЕД диоди со светлина која ја надминува вредноста од 120 лумени/W, за разлика од класичните кои емитуваат 14-18 лумени/W. 
ЛЕД диодите се дизајнирани за номинален напон од 2-3,6 V и струја од 20-30 mА, што значи дека им е потребно помалку од 0,1W за работа. Имаат околу 10 пати подолг век од флуоресцентните светилки и 133 пати од обичните сијалици. За разлика од класичните сијалици, електричната енергија ја претвораат директно во светлина со занемарливо загревање. Не содржат жива, стакло, штетни гасови, ниту пак отровни материјали, па така може да се рециклираат. Поради одличните механички својства исклучително се отпорни на вибрации, удари и останати напрегања. 
Со оглед на нивните карактеристики, како и брзината на развој, ЛЕД диодите претставуваат извори на светлина на иднината.
GOSTIVARSKA BB 070602549
6
Buy now

Delivery via “Ecologistic”: from 210 MKD

Secure delivery with Ecologistic

Payment after inspection of goods

Direct delivery

070602549

Address:

Buy

Our website uses Cookies. By clicking "I Agree"or by keeping the use of the website, you agree to use the cookies. If you don't agree, you can change your bowser's search settings.

More information